<$BlogRSDUrl$>
   

april 29, 2004

Euroseksueel 

- Tegenwoordig ben je ècht niet meer vet als je je als pro-europeëer de naam 'eurofiel' geeft. Want wie noemt zich nu bijvoorbeeld nog homofiel?
Neen.
Wij van GroepLudieks stellen de term 'euroseksueel' voor.
Want Europa is 'best' wulps.


Nieuwe Klikbare Prenten:

In de rechterbalk verschijnen regelmatig nieuwe prenten. Deze zijn interactief!
Doel is het muiscursortje te vinden - dit levert de clue op.
Schuiven maar :

  • Normen & Waarden (1)

  • Libris Lek

  • WeltSchmerz

  • Fortuyn Leest Voor

  • Dutroux's Achterhuis


  • -

    april 27, 2004

    Leren lezen met Pim 

    Er zijn in Nederland 1,5 miljoen analfbeten.
    Dat is ook ongeveer het aantal stemmers op Pim Fortuyn... Toeval? Dat is niet van belang; actie is geboden! GroepLudieks biedt u daarom het Pim Fortuyn alfabet aan!
    Één miljoen volwassen Nederlanders zijn 'functioneel ongeletterd': zij kunnen vaak wel een beetje lezen of schrijven, maar hun vaardigheden schieten tekort. Om een formulier in te vullen. Om de kaartjesautomaat van de NS te bedienen. Om de ondertiteling op tv te volgen.
    Zij verdienen de kans om iets aan hun achterstand te doen. Om hun leven te verrijken. Om werk te vinden en werk te houden.

    De volgende lessen in de serie 'Pim Fortuyn leest voor' zijn nu beschikbaar:
    de A van achterlijke
    de B van butler
    de C van Christenhond
    de D van darkroom
    de H van haardracht
    de J van Journalisten
    de P van Pa Pinkelman
    de S van 'At Your Service'
    de T van Taart
    de V van Volkert
    de W van Wake
    de X van Xorbitant
    de Y van Yver
    de Z van zakelijk

    -

    april 26, 2004

    Maak managers blij! 

    snot De premier en de ministers zouden 30 tot 50 procent meer moeten verdienen zegt de commissie Dijkstal.
    Maar dat zal in deze tijden van broekriemerijen vast niet gebeuren.
    Bovendien: waar moet dat geld voor onze top politici eigenlijk vandaan komen? Hun salaris is toch van het land zelf? En het land heeft nu geen geld.
    U verwacht natuurlijk van mij dat ik nu ga ageren tegen dit 'grote graaien', maar nee.
    Ik wil het eens van een geheel andere kant benaderen. De termen 'links' en 'rechts' zijn holle kreten geworden, beweert men. Op 13 april nog hoorden we Docters van Leeuwen vertellen dat hij altijd dezelfde is gebleven ("ik ben sociaal liberaal, dat was ik al toen ik nog lid was van de PVDA en dat was ik toen ik bij D66 ging en nu ik bij de VVD zit ook nog en dat zal altijd zo blijven")
    waarbij hij uitlegde dat een harde aanpak van criminaliteit volgens hem juist links is en niet rechts omdat de zwakkeren altijd het eerst de dupe zijn van misdrijven.
    Wij kunnen dat ook.
    Rechts liberaal gedachtengoed leert ons dat mensen voor zichzelf verantwoordelijk moeten zijn en zelf hun kansen moeten grijpen in het leven. Het summum van zelfstandigheid is dan het oprichten en runnen van een eigen bedrijf. Goede ondernemers zijn initiatiefrijke mensen die een groot risico nemen en voor innovatie zorgen. Daarom zou ik willen pleiten voor een drastische
    verlaging van alle topsalarissen. Voor hen zal het immers een des te grotere uitdaging zijn om met minder dan het minimumloon alsnog te moeten opereren. Een ware liberaal geniet door en door van een dergelijke onzekerheid. Geef de bonussen, de gouden handdrukken en de overschotten maar aan de uitkeringsgerechtigden, want dat zijn de losers waarmee we echt niet verder komen.
    Maak de managers arm! Aleen dán zal hun welbevinden toenemen bij elk nieuw succesje dat ze bereiken. Tegenslag stimuleert. Het recht van de sterkste met het minste salaris zal zegevieren.
    Wij geloven er heilig in dat de doorgewinterde zakenman geen groter plezier gedaan kan worden dan hem te dwingen op bijstandsniveau te leven.
    Dát is pas spannend.

    -

    Groene Hartaanval 

    Ziehier een nieuwe creatie van GroepLudieks.
    Groen Hart
    Nog niet verkrijgbaar in de maten S, M, L, XL of XXL.

    -

    Betuwe Beestenboel 

    Door de aanleg van wegen kunnen dieren bepaalde delen van hun oorspronkelijk leefgebied niet meer bereiken. De weg vormt hier een barriere waardoor natuurgebieden gescheiden raken en populaties verkleinen of uitsterven. Bovendien zijn wegen verantwoordelijk voor een groot aantal verkeersslachtoffers. Door rasters langs de wegen hoeven dieren de weg niet meer op. Hierdoor wordt het aantal verkeersslachtoffers tot een minimum herleid. In combinatie met speciale tunnels of bruggen en aangepaste schermen krijgen de dieren weer de mogelijkheid om van het ene gebied naar het andere te migreren.
    Als we nog in aanmerking nemen dat zeven hoogleraren in september 2003 de Tweede Kamer opriepen de aanleg van de Betuwelijn te stoppen (het project zwol op door politieke keuzes voor tunnels en geluid-wering, de Betuwelijn valt daardoor achtmaal duurder uit) zien we dat die lijn de perfecte verbinding is tussen natuur gebieden..! De natuur in Nederland is nu te versnipperd. Gebieden liggen te ver uit elkaar om tot uitwisseling en herstel te komen. Zet daarom ambtenaren op de Betuwelijn die met emmertje en schepje natuur kunnen verspreiden. Kikkervisjes in de broodtrommel. Is ook nog goed voor de werkgelegenheid.

    -

    KlovenZalf 


    Kloof Arm&Rijk geZalfd
    >> "GL Actieweek Wet Werk en Bijstand" - augustus 2003.
    Staatssecretaris Rutte heeft enge plannetjes:
    "...er wordt bezuinigd op het budget voor (1) bijstand en (2) reïntegratie.. In totaal 880 miljoen per jaar... Omdat er veel WW'ers en WAO'ers in de bijstand zullen komen a.g.v. het kabinetsbeleid, wordt dit probleem alleen maar klemmender.."
    Schandalig. Hierdoor vergroot de kloof tussen rijk en arm; dat is 't eerste dat bij Joli(e) op kwam tijdens het ontwerpen.

    Download
    hier Joli(e)s Positivo Flyer!
    (grote versie)
    Download
    hier Joli(e)s Positivo Graphic!
    (kleine versie)

    -

    De ZoenZone 

    Zoen Zone
    Bewerking van het initiatief van GroenLinks Rotterdam
    GroepLudieks vraagt zich af waarom er zo weinig gezoend wordt binnen politieke kringen als GL-vrijwilligers elkaar begroeten.
    Bovendien mag er ook best een dating site voor GroenLinksers komen, vindt GroepLudieks.
    Het is tenslotte niet eenvoudig een partner te vinden die op gelijke wijze in het leven staat.

    Hier kun je je contact-advertentie plaatsen
    ::: :::


    -

    Transseksueel Kabinet 

    Unisex WC op kantoor >> Veel commotie was er in 2003 in Nederland omtrent het feit dat men verwachtte meer 'vrouwelijke' ministers en staatssecretarissen te zullen zien in kabinet Balkenende II.
    Alsof er alléén maar 'mannen' en 'vrouwen' zouden bestaan...
    GroepLudieks pleit er voor ..." de toekomstige ministers verplicht een sekseverwarrende transgenderistische hormonen-coctail te geven, met als doel nèt zoveel nieuwe seksen te creëeren als er bewindslieden zijn. "
    Dát zou pas emancipatie zijn!"

    Meer hierover:
    Lees het interview met Joli(e) in het Rotterdams Dagblad dit jaar.


    -

    Heerlijke Hang Huizen 

    We zijn de Sigaar... Richt een "Chesterfield Ruimte" of "Rook Relaxation Ruimte" of "Heerlijke Hang Huizen" in voor rokers en geen rookvrije restaurants of uitgaansgelegenheden.
    Maak aparte, super-comfortabele ruimtes met Chesterfield banken en lounge plekken, sigaren-knippers, gratis kauwgom, jazz muziek, fonteinen, of door kunstenaars ingerichte plekken, zodat iedereen als groepje uit kan gaan en de niet rokers zich niet opgelaten hoeven te voelen. Feit is dat als er een groep van 10 mensen uitgaat en twee daarvan roken, men dan liever bij elkaar blijft zitten natuurlijk.
    Dit betekent dat een rookvrije plek gewoon niet werkt als er geen alternatief in de buurt is. GroepLudieks stelt voor dat de gehele groep bijelkaar eet, drinkt, danst, etc. en dat de rokers apart op een zelf gekozen tijdstip in de speciaal daarvoor ingerichte relaxruimte kunnen gaan roken.
    Bij een 'Chesterfield Ruimte' is er de optie geen personeel in te zetten, wat de drank goedkoper maakt omdat die afgehaald moet worden bij de bar. Goede ventilatie moet varieren omdat het voor sigarenrokers minder lekker is, als de rook meteen in een gat met rooster verdwijnt. Dit oude GroepLudieks idee kwam terug in deze discussie op de GL list.

    -

    Kamelen in Texas 

    Texaanse kameel Wij zijn tégen de verkoop van Amerikaans superieur oorlogstuig in een neo-kapitalistisch Irak (hetgeen na de oorlog en 'bezetting' ongetwijfeld zal gaan gebeuren; immers dan is de tijd weer rijp voor handel) en wij zijn vóór de invoer van kamelen als transportmiddel in Texas.
    Door kamelen te kopen van Irak, kan Amerika financiële steun leveren aan dat land; als genoegdoening voor geleden schade.

    -

    Educatie Stop 

    ONDERwijsGroepLudieks stelt voor zwaar te bezuinigen op het onderwijs.
    Het hebben van kennis is alláng geen verworvenheid meer; vooral niet als men ziet dat onervaren kamerleden tegenwoordig vrijelijk ondoordachte standpunten (over bijvoorbeeld de doodstraf) uiten en keer op keer proefballonnetjes oplaten.
    Omdat wij voor grote open ruimtes zijn en stiltezones met veel rust, willen wij ook graag dat er meer leegte in de hoofden van onze bestuurders en elke andere burger van dit land mag zijn.
    Hoe leger en rustiger je hoofd, hoe verfrissender je standpunten.
    Toch?
    Afschaffen dus dat onderwijs.

    -